Nieuws

 

Nieuw: Cursus Hoogbegaafdheid voor het Voortgezet Onderwijs

Hoogbegaafdheid in het voortgezet onderwijs is een onderwerp dat nog te weinig aandacht krijgt. Recent onderzoek toonde aan dat hoogbegaafde kinderen het vaakst vast lopen op het voortgezet onderwijs, meestal in de 2e of 3e klas. Het LICH wil daarom vanaf 2017 extra aandacht besteden aan het voortgezet onderwijs.

 

Vanaf maart 2017 starten onze cursussen hoogbegaafdheid voor het voortgezet onderwijs. Een kijkje in het brein, de benodigde theorie, vele praktische verhalen en de mogelijkheid om vragen te stellen aan een hoogbegaafd persoon die zelf is vastgelopen in het voortgezet onderwijs; dit is wat u kunt verwachten in onze cursus. Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen!

 

6 jaar en naar de brugklas, is dat nou wel zo slim?

De 6 jarige Laurent haalde het 8 uur journal met zijn uitzonderlijke prestatie: met 6 jaar naar het middelbaar onderwijs. Maar is zo'n stap nu wel een slimme zet? De voorzitter van het LICH heeft haar twijfels en vreest voort de emotionele ontwikkeling van het kind. RTL4 interviewde het Landelijk InformatieCentrum Hoogbegaafdheid en gezondheidszorgpsycholoog Zuiderman. Bent u benieuwd naar de bevindingen, u kunt het artikel hier nalezen.

 

Bestel Kwink! met korting!

Het begeleidingsspel Kwink! is vernieuwd! Om dit te vieren is het spel tijdelijk in prijs verlaagd. Kwink! is een spel dat wordt ingezet om de emotionele ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen beter te laten verlopen. Het spel besteedt aandacht aan meervoudige intelligenties en beoogt dat ieder individu zijn of haar talenten kan ontplooiien. Kwink! is los te verkrijgen op onze productpagina. Voor meer informatie klikt u hier.

 

Nieuw: Oudercursus Hoogbegaafdheid!

Naast de begeleiding op maat start het LICH vanaf januari 2015 met een nieuwe cursus voor ouders. De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten in de avond waarin u veel informatie krijgt over de begeleiding van uw hoogbegaafde kind thuis. Bent u een ouder die vol met vragen zit, contact zoekt met andere ouders en ervaringen wilt uitwisselen? Dan is dit de cursus die u zoekt. Voor meer informatie klikt u hier.