Zorgsector

 

Het Landelijk InformatieCentrum Hoogbegaafdheid besteedt op twee manieren aandacht aan de zorg: door middel van informatieverspreiding en cursussen.

 

Informatieverspreiding (tel: +31 (0)174-294710)

Voor iedereen die werkzaam is in de zorg en in aanraking komt met hoogbegaafde kinderen raden wij bij uitstek de boeken: 'De omgang met hoogbegaafde kinderen (deel I en II)' en de brochure 'Help een hoogbegaafd kind: de zorgsector' aan. Deze producten bieden u veel informatie en tips die zullen helpen bij de begeleiding van het kind.

 

U kunt de Boeken hier bestellen.

 

Cursussen

Het LICH biedt vele cursussen over hoogbegaafdheid aan in het onderwijs. In veel gevallen kunnen personen die werkzaam zijn in de zorgsector hierbij aansluiten omdat de meeste kennis ook relevant is voor de zorgsector. Zeker de Dagcursus Hoogbegaafdheid en de avondcursus Emotionele Ontwikkeling zijn erg bruikbaar binnen de zorgsector.

 

Mocht u een cursus op maat voor de zorgsector willen aanvragen dan kunt u dit het beste mailen naar Info@lich.nl. Als u zich met tenminste tien personen aanmeldt, kan de cursus doorgaan en komen wij het op locatie verzorgen. De kosten hiervan bedragen €500, - per persoon.