Ouders

 

Het Landelijk InformatieCentrum Hoogbegaafdheid besteedt op drie manieren aandacht aan ouders: door middel van adviesgesprekken, zelfstudie en cursussen & inlichting.

 

Adviesgesprekken

Als uw kind op veel problemen stuit in het onderwijs kunt u het beste een gesprek met een van onze experts aanvragen. Zij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen om een gesprek te plannen. Dit eerste gesprek (maximaal 15 minuten) is gratis. Mocht u een vervolgafspraak willen, dan maakt de expert een nieuwe afspraak met u. De kosten voor deze vervolgafspraak zijn €45 per 45 minuten. U kunt ons het beste bereiken via: Info@Lich.nl. De deskundige zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

 

U kunt hier meer lezen over onze begeleiding op maat.

 

Zelfstudie

Als u ouder bent van een hoogbegaafd kind en graag meer informatie over het onderwerp hoogbegaafdheid wilt opdoen, raden wij u bij uitstek de boeken: 'De Omgang met Hoogbegaafde Kinderen (deel I en II)' en de brochure 'de begeleiding van het hoogbegaafde kind thuis' aan. Deze producten bieden u veel informatie en tips die zullen helpen bij de begeleiding van uw kind.

 

U kunt de boeken en brochures hier bestellen.

 

Cursussen en inlichting

Het LICH verzorgt cursussen voor ouders en verzorgers van hoogbegaafde kinderen. U vindt de pagina voor oudercursussen hier.

 

Het is ook mogelijk om een inlichtingsavond of cursus voor ouders aan te vragen. Meestal worden deze avonden via een basisschool of gemeente geregeld. Voor een oudercursus zijn ten minste 10 ouders vereist. U kunt dit daarom altijd het beste met uw school bespreken. De kosten van een oudercursus bedragen gemiddeld €125 per persoon. Een inlichtingsavond wordt voor meer dan 50 personen gegeven, de kosten hiervan bedragen gemiddeld €1000. Om een oudercursus of inlichtingsavond te bespreken kunt u het beste mailen naar: Info@Lich.nl Mochten beide opties niet mogelijk zijn en mocht u toch een cursus willen volgen, ook dan kunt u het beste contact met ons opnemen via: Info@Lich.nl