Algemene informatie

 

Het Landelijk InformatieCentrum Hoogbegaafdheid biedt, ter ondersteuning van de begeleiding van hoogbegaafde kinderen, cursussen, workshops en studiedagen aan. Deze educatievormen bieden uw school de benodigde kennis en vaardigheden om hoogbegaafde kinderen optimaal te begeleiden.

 

Cursussen

De cursussen van het LICH worden verzorgd door enkele van de meest ervaren autoriteiten op het gebied van hoogbegaafdheid. In onze cursussen zullen niet enkel theoretische modellen aan bod komen. Het LICH vindt dat juist praktische verhalen en oefeningen van groot belang zijn in het lesaanbod over de begeleiding van het hoogbegaafde kind.

 

U kunt ervoor kiezen om de cursussen individueel of met uw gehele team af te nemen, u kunt ook een select groepje leerkrachten de cursus laten volgen. Indien u zich met tien of meer personen inschrijft, komen wij de cursus op uw locatie verzorgen. Wanneer u met minder dan tien personen bent, kunt u meestal aanschuiven bij een openstaande groep.

 

Al onze cursussen zijn praktijkgericht en worden op maat gemaakt, er is volop ruimte voor suggesties en inbreng van de deelnemers. Uiteraard is er ook ruimte waarin we uw situatie in de klas kunnen bespreken. Voor meer informatie over de inhoud, de kosten en het certificaat, kunt u hieronder of in het navigatieblok op de desbetreffende cursus klikken.

 

- Cursus Hoogbegaafdheid Primair Onderwijs

- Avondcursus Emotionele Ontwikkeling

 

Studiedagen & lezingen

Als u voor een scholengemeenschap of begeleidingscentrum een informatiedag over hoogbegaafdheid wilt verzorgen, kunt u bij ons een studiedag bespreken. U kunt in overleg met ons de inhoud van een studiedag aanpassen naar uw wens. Voor gemeentes, bedrijven en instanties bieden wij de lezing hoogbegaafdheid aan, deze lezing heeft als doel om een grote groep mensen kennis te laten maken met het onderwerp hoogbegaafdheid. Voor meer informatie klikt u op de onderstaande links.

 

- Studiedag Hoogbegaafdheid

- Lezing Hoogbegaafdheid

 

Workshops

De workshops van het LICH zijn korte praktische sessies waarin wij met een klein groepje leerkrachten en leerlingen allerlei leuke oefeningen doen, die zij later zelf kunnen gebruiken in de praktijk. Een workshop vindt altijd plaats in uw school. Voor meer informatie over de werkwijze kunt u hieronder of in het navigatieblok op de desbetreffende workshop klikken.

 

- Workshop voor Kinderen: Ik ben oké!