Nieuws

 

Certificatie registerleraar cursus hoogbegaafdheid primair onderwijs

De cursus hoogbegaafdheid voor het primair onderwijs is gecertificeerd bij

registerleraar voor 25 registeruren. U kunt onze cursus nu indienen bij

registerleraar met het activiteitennummer dat u op uw certificaat vindt.

Alle cursisten die in 2017 een cursus hebben gevolgd zullen per mail

het activiteitennummer ontvangen.

 

Nieuw: Cursus Hoogbegaafdheid voor het Voortgezet Onderwijs

Hoogbegaafdheid in het voortgezet onderwijs is een onderwerp dat nog te weinig aandacht krijgt. Recent onderzoek toonde aan dat hoogbegaafde kinderen het vaakst vast lopen op het voortgezet onderwijs, meestal in de 2e of 3e klas. Het LICH wil daarom vanaf 2017 extra aandacht besteden aan het voortgezet onderwijs.

 

Vanaf september 2017 starten onze cursussen hoogbegaafdheid voor het voortgezet onderwijs. Een kijkje in het brein, de benodigde theorie, vele praktische verhalen en de mogelijkheid om vragen te stellen aan een hoogbegaafd persoon die zelf is vastgelopen in het voortgezet onderwijs; dit is wat u kunt verwachten in onze cursus. Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen!

 

6 jaar en naar de brugklas, is dat nou wel zo slim?

De 6 jarige Laurent haalde het 8 uur journaal met zijn uitzonderlijke prestatie: met 6 jaar naar het middelbaar onderwijs. Maar is zo'n stap nu wel een slimme zet? De voorzitter van het LICH heeft haar twijfels en vreest voort de emotionele ontwikkeling van het kind. RTL4 interviewde het Landelijk InformatieCentrum Hoogbegaafdheid en gezondheidszorgpsycholoog Zuiderman. Bent u benieuwd naar de bevindingen, u kunt het artikel hier nalezen.